Květen 2, 2017

Zpracování mléka

Staň se diplomovaným zpracovatelem mléka a pracuj v již tradiční oblasti mlékárenství, která má svou dlouholetou prestiž. Titul DiS. ti zajistí vyšší příjmy a možnost pracovat v provozech, kde budeš dbát na kvalitu výrobků a jejich nezávadnost, můžeš se také stát vedoucím pracovníkem laboratoří a vyvíjet nové produkty. Po dokončení studia se však nemusíš stát jen zaměstnancem, budeš mít dostatečné znalosti i pro založení vlastního podnikání v oboru laboratorní kontroly potravin. Díky denní tříleté formě studia tě naučíme vše potřebné, aby z tebe byl opravdový odborník. Kombinovaná forma studia ti dovolí pracovat i studovat zároveň a získat si tak potřebnou kvalifikaci pro lepší pracovní místo.

Na trhu práce je o naše absolventy velký zájem a již během doby studia se o ně zaměstnavatelé přetahují. Neváhej a staň se i ty jedním z nich!

Zpracování mléka ve zkratce

  • Zvládneš připravit velmi kvalitní mléčné výrobky – jogurty, sýry, tvarohy a mnohé další, budeš umět také kontrolovat jejich kvalitu.
  • Třetinu studia tvoří praktická výuka, ať už v našem školním poloprovozu nebo u soukromých firem.
  • Můžeš si zvolit mezi tříletým denním studiem nebo čtyřletou kombinovanou formou studia.
  • Naučíš se, jak se vyvíjí nový produkt, a co je potřeba k tomu, aby uspěl na trhu. To vše pak můžeš převést do praxe.

Díky studiu získáš

  • Kvalifikaci z chemie, fyziky a biologie a můžeš se tak věnovat na profesionální úrovni zpracování mléka či vyvíjení nových produktů.
  • Praktické zkušenosti přímo z reálné výroby a provozu a k tomu samozřejmě potřebnou teorii.
  • Možnost lepšího pracovního místa a vyššího platové ohodnocení. Ať už ve státní či soukromé sféře.
  • Titul DiS., který ti umožní pracovat na specializovaných technologických pracovištích nebo podnikat v oboru.

Organizace studia

Denní studium probíhá podobně jako na vysokých školách. Školní rok se skládá ze dvou semestrů, kdy každý semestr čítá 16 týdnů výuky a 3 týdny zkouškového období. Výuka se skládá z seminářů, cvičení a přednášek, které tě připraví po teoretické i praktické stránce na výkon tvého povolání. Studium je zakončeno absolutoriem, skládajícím se ze tři zkoušek. Po jeho úspěšném můžete ihned nastoupit do pracovního poměru a prokázat své získané dovednosti a zkušenosti.

Dálkové studium je realizováno třídenními konzultacemi jednou za měsíc. Termíny konzultací se dozvíš na začátku semestru. Studium následně zakončíš absolutoriem, skládajícím se ze tří zkoušek.

 Bez přijímacích zkoušek, stačí podat přihlášku s potvrzením o zdravotní způsobilosti a opatřit si poté ke studiu Průkaz pracovníka potravinářství.
 Roční školné 3000 Kč splácené ve dvou splátkách. Studuj za bezkonkurenčně nejnižší cenu!

Chci se stát Zpracovatelem mléka